Stamhuys
Een warm thuis
Gezinshuis
V.O.F. Stamhuys
Stamhuys is een kleinschalige zelfstandige zorginstelling die gecontracteerd is door zorgkantoor VGZ.

De vennoten van het Stamhuys zijn Jeroen en Doesjka van Stratum.
Doesjka en Jeroen zijn vanaf 1998 getrouwd en hebben twee kinderen van 10 en 19 jaar.

We vormen een hecht gezin en zien dit als fundatie voor het Stamhuys. Thuis is de plek waar we samen zijn en waar je ten alle tijden jezelf mag wezen. Respect voor de ander en voor jezelf is een belangrijk punt wat we in onze opvoeding mee geven.

Waarom beginnen we het Stamhuys?

Soms heb je een moment in je leven dat je na gaat denken over
het verleden, het heden en de toekomst. Wat heb ik gedaan, wat doe ik en wat wil ik nog doen? Ongeveer acht jaar geleden was dat moment er voor ons. We waren druk bezig met de verbouwing van onze woonark en het opknappen van een zeiljacht waarmee we de wereldzeeën wilden gaan bevaren. Maar wat als we van die reis terug kwamen, weer terug in het oude stramien? Dat niet, dat stond vast, maar wat dan wel?

Door een eerdere wereldreis, bevestigd door de laatste zeilreis, stond vast dat we als een team samen wilden gaan werken. Tijdens onze reizen hebben we deze samenwerking veelvuldig getest; op zee ben je totaal op elkaar aangewezen en moet je op elkaar kunnen bouwen en elkaar aanvullen. Dit vormde de basis voor onze verdere carrière. Daarnaast was het belangrijk dat we dicht bij onszelf bleven; het moest een baan worden waarin we onze eigen ik terug konden vinden. Ook een baan waarin we samen oud gaan worden; de laatste baan voor ons pensioen. Een uitdaging die ons nog lang zal blijven prikkelen en een meerwaarde is voor ons en onze omgeving.

Na de reis kwamen we in aanraking met mensen die een gezinshuis runden. De dynamiek en passie die deze mensen uitstraalden en overbrachten op hun cliënten is uiteindelijk een inspiratiebron geworden voor het Stamhuys . Vanaf dat moment zijn we ons gaan verdiepen in deze vorm van zorg en is het Stamhuys concept ontstaan. Een eigen bedrijf is hierbij geen noodzaak, maar biedt wel de vrijheid die bij ons past. Het geeft ook mogelijkheden voor een kwalitatief hoogwaardig product wat wij nastreven en waar wij voor staan, voor onszelf en onze bewoners. We zijn beiden sociaal, maar wel doelmatig ingesteld, willen wat doen voor onze medemens en iets bereiken in het leven, waarbij we ons succes graag met anderen delen.