STAMHUYS is gevestigd in een monumentale woning welke ruim honderd jaar geleden gebouwd is voor de “armendokter” van Loon op Zand. Deze dokter was er voor iedere sterveling van het dorp, daardoor heeft het huis een rijk sociaal verleden.

Stamhuys staat midden in het dorp aan de Van Rijckevorselstraat: een rustige weg met maar weinig verkeer. Deze centrale ligging zorgt ervoor dat alle belangrijke faciliteiten op loopafstand zijn, wat de zelfstandigheid van de bewoners ten goede komt. Een boodschapje halen, een bezoek aan de kapper of de bibliotheek behoort al snel tot de mogelijkheden.

Het huis heeft een inhoud van ruim 1600 m3 en staat in een tuin van 1500 m2. Er is veel leefruimte voor alle bewoners, zowel individueel als gezamenlijk wat ten goede komt aan het woongenot.

Technisch gezien is het huis degelijk gebouwd, maar wel naar de maatstaven van de vorige eeuw. Daarom zal het huis in de komende jaren grondig aangepakt worden om het klaar te maken voor de toekomst. CO2 neutraal is een belangrijk doel wat we willen nastreven, maar wel met behoud van de uitstraling die het huis nu heeft.

Het huis buiten

Het huis binnen

De dieren