STambacht

STambacht is een creatieve werkplaats waar jongeren met een verstandelijke beperking en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, mogen ontdekken, doen en maken. Door gebruik te maken van ambachtelijke activiteiten helpen we de jongeren zich verder te ontwikkelen waarbij we ieder in zijn kracht proberen te zetten. Dit doen we door gebruik te maken van een leerling-gezel en meester methode: je begint onderaan en blijk je talent te hebben kan je door het behalen van competenties uitgroeien tot meester in het ambacht.
De vaste ambachten die aangeboden worden zijn:
  • Keramiek
  • Houtbewerking
  • Druktechniek
  • Het maken van sieraden
  • Schilderen
  • Werken met de naaimachine
  • Koken/bakken
  • Handwerken/textiel
  • Maar er is nog veel meer mogelijk!

Naast de ambachten die geleerd worden werken we met thema’s waarbinnen allerlei activiteiten en workshops aangeboden worden. We trekken er graag op uit voor een wandeling in de natuur, bezoeken regelmatig een museum, nodigen externe personen uit om ons nieuwe vaardigheden aan te leren, enzovoorts.

We proberen het leven van de jongeren te verrijken en ze midden in de maatschappij te plaatsen waarbij de geleerde vaardigheden goed van pas komen.

Een fijne en gezellige onderlinge verhouding is voor ons heel belangrijk, wat je bijvoorbeeld terugziet in de activiteiten die we samen ondernemen en de koffie-, thee en lunchpauzes waar we niet uit een broodtrommel eten maar samen aan een gedekte tafel gezonde maaltijden gebruiken. Ondertussen is er tijd voor een gesprek met de nodige grappen en plagerijtjes. Begeleiding van STambacht werkt zoveel mogelijk samen met de jongeren en zijn netwerk om persoonlijke leerdoelen op te stellen. Deze worden in het zorgplan beschreven en jaarlijks geëvalueerd.


STambacht heeft nog plaats voor jongeren die vallen onder de WLZ of via de WMO op zoek zijn naar een (arbeidsgerichte) dagbesteding. Om verder te komen in je ontwikkeling heb je behoefte aan een warme, creatieve, dynamische en uitdagende werkplek waar de nadruk ligt op wat je wel kan.

We werken op basis van zowel Zorg In Natura als PGB. Elk jaar zijn er verschillende open dagen waar je de sfeer kunt proeven en een dagje STambacht kan beleven. Daarnaast mag je ons altijd bellen voor meer informatie of een afspraak maken voor een persoonlijke ontmoeting bij STambacht.

– Zien we je snel?

Scroll naar boven